Infographic thumbnail statistieken autodiefstal en de gevolgen daarvan

Wanneer wordt jouw auto gestolen?

Ondanks dat het aantal autodiefstallen al jaren afneemt volgens Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit (AVC), zijn er vorig jaar toch 11.022 3D-auto’s gestolen. Er is vooral een stijging te zien in het aantal diefstallen van jonge auto’s van bij dieven populaire merken als BMW, Toyota en Landrover. AVc adviseert bezitters van autotypes die vaak worden gestolen hun voertuig te voorzien van SCM-gecertificeerde beveiligingssystemen. Naast de genoemde merken gaat het ook om Audi, Volkswagen en Mercedes.

Diefstalmethode

Jonge auto’s zijn vaak uitgerust met de nieuwste technieken, zoals keyless functies. Met de komst van keyless entry systemen is er ook een nieuwe diefstalmethode: Relay Attack! Met Relay Attack kunnen dieven het signaal van de ‘Smart Key’ aflezen en verlengen tot een afstand van enkele honderden meters.
In de praktijk betekent dit dat één dief het signaal van de handzender opvangt, terwijl een tweede persoon, die bij de auto staat, met het verlengde signaal de auto opent, start en meeneemt. Jouw autosleutels liggen nog op dezelfde plek, maar jouw auto is weg. Dieven kunnen met deze methode jouw auto stelen, zonder enige braaksporen, binnen 20 seconden!

Voertuigbeveiliging

Met een SCM goedgekeurde startonderbreker met “eigen autorisatie”, is deze manier van diefstal onmogelijk. De startonderbreker werkt onafhankelijk van de keyless functies van de auto.Zo kan de dief misschien nog wel de auto ontgrendelen, maar niet starten en wegrijden. Met een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem verlaagt u zelfs het risico op autodiefstal met bijna 75%.
Geïnteresseerd in een SCM beveiligingssysteem? Neem contact op met een erkend inbouwbedrijf. Zoek hier naar een erkend inbouwbedrijf bij u in de buurt. https://www.kiwascm.nl/u-bent/particulier/erkende-inbouwbedrijven.aspx
Hierbij vindt u een infographic met verschillende statistieken rondom autodiefstal. Er wordt niet alleen duidelijk gemaakt hoeveel auto’s er gestolen worden en in welke regio autobezitters het meeste risico lopen, maar ook wat de gevolgen van autodiefstal zijn en wat autobezitters eraan kunnen doen.
Infographic wanneer wordt jouw auto gesloten


Land van herkomst: Nederland
Infographic designer: Kiwa SCM.
Opdrachtgever: Kiwa SCM.
Bron: Kiwa SCM
Formaat: 1280 x 4828


Kleuren