Natrium is naast chloride het belangrijkste element waaruit zout bestaat. Zo bestaat keukenzout voor 40% uit natrium en voor 60% uit chloride. De chemische naam voor zout is dan ook natriumchloride. De verschillen in hoeveelheid natrium tussen de verschillende zoutsoorten zijn niet erg groot. Overmaat natrium in voedsel verhoogt de bloeddruk omdat het overtollige vloeistof in het lichaam vasthoudt en dat zorgt voor extra belasting van het hart. Te veel natrium verhoogt het risico op beroerte, hartfalen, osteoporose, maagkanker en nieraandoeningen. … Zelfs voedingsmiddelen zoals brood en granen kunnen grote hoeveelheden zout bevatten.

Omdat er 90% van de kinderen te veel sodium eten hebben wij deze infographic die laat zien in welke soorten voedsel en op welke plekken je het meeste natrium in voedsel vindt zodat je het of kan verminderen of er meer op let. Deze voedselsoorten kunnen je erg verbazen want sommige proeven niet eens heel zoutig.

Land van herkomst:USA
Infographic designer:American Heart Association
Opdrachtgever:American Heart Association
Bron:American Heart Association
Formaat:1200 x 1506


Kleuren