De geschiedenis van muziek genres

Elke dag wordt er door miljoenen mensen naar muziek geluisterd. Muziek is in de loop van de jaren veranderd, veel oude top hits worden nog gebruikt in films, maar lang niet alle. Deze infographics kunnen je helpen om liedjes van vroeger weer te kunnen beluisteren.

Inhoud

  1. Populariteit van muziek genres door de jaren
  2. Het ontstaan van muziekgenres
  3. De populairste oude nummers

 

1.Populariteit van muziek genres door de jaren

Snel een overzicht hebben van alle hits en extra informatie over de artiest? In deze infographic zie je alle genres in een tijdlijn weergegeven. In de tijdlijn kun je zien welk genre het populairst was en welke nummers in de hitlijsten stonden. De populairste artiesten en bands zijn ook gerangschikt. Wanneer je op een bepaalde nummer klikt, wordt je doorgestuurd naar de Google Playstore en kun je de nummers beluisteren.

  1. Bekijk hier de bron

Infographic De geschiedenis van muziek genres

2.Het ontstaan van muziekgenres

Deze infographic weergeeft hoe de muziekgenres zich hebben ontwikkeld in de afgelopen jaren. Sommige genres zijn tot stand gekomen door een genre die zich heeft verder ontwikkelt. Maar veel genres zijn een combinatie van twee. Dit gaat vaak gepaard met een gebeurtenis die op dat moment plaats vond.

  1. Bekijk hier de bron

Infographic De geschiedenis van muziek genres

3.De populairste oude nummers

Spotify is een van de populairste muziek streaming services van de wereld. En door hun wordt het aantal streams ook bijgehouden. Er blijkt hier dan ook uit dat er nog steeds naar muziek wordt geluisterd uit de vorige eeuw. Populaire nummers van Michael Jackson worden elke dag nog opgezet door miljoenen mensen.

  1. Bekijk hier de bron

Infographic die weergeeft wat de neest beluisterde oude liedjes zijn