Hoe werken zelfrijdende auto’s?
Een zelfrijdende auto, ook wel bekend als een autonome auto wordt steeds populairder in de wereld. Maar wat is nou precies een zelfrijdende auto en hoe werkt het?
Een zelf rijdende auto is een voertuig dat geen menselijke bestuurder nodig heeft om te sturen of te trappen om te kunnen rijden. Hoewel de technologie bestaat, zijn er op dit moment geen volledig autonome auto’s op de weg. Tesla is het dichtst in de buurt gekomen van zijn auto’s die in sommige situaties zelf kunnen rijden, maar die toch aandacht voor de weg vereisen.
De Society of Automotive Engineers (SAE) heeft de vijf niveaus van autonomie gedefinieerd voor de indeling van zelfbesturende voertuigen. De meeste auto’s op de weg zijn tegenwoordig voertuigen van niveau twee, maar er worden momenteel prototypes van niveau vijf getest, en deskundigen uit de sector voorspellen dat er in het komende decennium niveau vier autonome voertuigen op de weg zullen zijn.
Hoe zien zelfrijdende auto’s eruit?
Om veilig te kunnen rijden, moeten zelfrijdende auto’s in staat zijn om omgevingsobjecten, andere voertuigen, voetgangers, contouren in de weg en al het andere waarmee menselijke bestuurders rekening zouden houden bij hun beslissingen over sturen, versnellen en remmen waar te nemen. Maar hoe repliceren machines het menselijk zicht? Ze maken voornamelijk gebruik van een combinatie van drie sensor- en beeldtechnologieën: radar, lidar en camera’s. De machines maken gebruik van een combinatie van drie sensor- en beeldtechnologieën: radar, lidar en camera’s. De meeste machines maken gebruik van een combinatie van drie sensor- en beeldtechnologieën.
In de infographic hieronder wordt in het kort uitgelegd hoe zelfrijdende auto’s werken.
Onbekend
TheZebra.com
TheZebra.com