Uitrusting van demonstranten en wetshandhavers.

Protesten en crowd control

Protesten vinden regelmatig plaats in de wereld. Daarom zorgen regeringen er voor dat wetshandhavers uitgerust zijn om dit op een veilige manier te kunnen bestrijden. Maar hoe ”veilig” kun je iets nou bestrijden?

Risico’s

Hoe risico vrij zijn deze methodes eigenlijk? Traangas is relatief ongevaarlijk, het ergste wat je kan overkomen is tijdelijke blindheid. Rubberen kogels zijn een ander verhaal. Die kunnen leiden naar schedelfracturen of zelfs dood. Er is best een grote kans dat je in al die chaos in het oog geraakt kan worden of een andere kwetsbare plek. Dan is het toch echt over.

Belangrijke protesten in de afgelopen jaren

Door de geschiedenis heen hebben er veel protesten plaats gevonden. Deze zijn niet allemaal vlekkeloos verlopen. Zo zijn er tijdens de Hong Kong riots van 1956 maar liefst 59 mensen omgekomen en 500 gewond geraakt. De Arabische lente vond iets recenter plaats. Daarbij zijn talloze mensen omgekomen het effect daarvan is in sommige landen nog sterk aanwezig.
Infographic Protesten en crowd control
[su_button url=”#bk-normal-feat” style=”flat” background=”#ED244C” size=”6″ icon=”icon: angle-double-up”]Beoordeel deze post![/su_button]


Land van herkomst: China
Infographic designer: Adolfo Arranz
Opdrachtgever: South China Morning Post
Bron: South China Morning Post
Formaat: 1800 x 2902


Kleuren