Retro speelgoed – Deel 2

Retro speelgoed. De talloze uren die je met je Game Boy™ doorbracht om de hele Pokédex compleet te krijgen, waarbij een van de moeilijkste keuzes in je leven was of je Pokémon Red of Blue moest aanschaffen. Of was je meer een type voor een van de Mario games?
Naast dit elektronische wonder, had je ook speelgoed dat wat meer “hands on” was. Zoals de zenuwslopende groene krokodil met kiespijn en vlijmscherpe tanden, de Crocodile dentist. Als je meer van puzzelen of uitdagingen hield vond je het misschien leuker om met een Rubik’s Cube® allerlei patronen te maken. Bekijk hier het vorige deel: Retro Speelgoed – Deel 1

Ruzie om de Game Boy™

Vrijwel iedereen herinnert zich zijn of haar favoriete speelgoed of gadget uit hun jeugd waarmee ze heel wat intensieve uren hebben gedeeld. Op het kantoor van Coolinfographics hebben we het er dagelijks over. Tranen van verdriet toen onze Game Boy™ niet meer werkte. Ruzie om de Rubik’s Cube® die eindigde in een schietpartij met onze klappertjespistolen.

Illustraties van Retro speelgoed in vectoren

Om het af te leren én om de hang naar vroeger met jullie te delen zullen we de komende tijd aandacht aan dit onderwerp besteden. Dat betekent o.a. dat de verzameling Retro Speelgoed wekelijks wordt uitgebreid met één of meer illustraties. De illustraties worden door ons gemaakt als vectoren. Zo worden de afbeeldingen van het speelgoed en de gadgets op unieke wijze in beeld gebracht. Bovendien zijn we zo niet afhankelijk van beschikbaar fotomateriaal.

Zelf een leuk idee?

Heb je zelf een voorbeeld van retro speelgoed waardoor je je meteen weer jong (of oud) voelt? Laat snel een bericht achter op deze pagina, misschien zie jij de eerstvolgende vrijdag jouw eigen speelgoed terug als illustratie, want iedere week plaatsen wij een nieuwe afbeelding! ** Is jouw idee het leukste van de week? Als bonus zorgen wij er dan ook voor dat je een hoge resolutie digitale versie van de afbeelding krijgt opgestuurd!


 

Infographic Retro speelgoed

1. Crocodile Dentist  

Deze krokodil met kiespijn hapte maar al te graag naar je vingers!  

Releasedatum: De Crocodile Dentist kwam voor het eerst uit in 1990 en werd uitgebracht door het bedrijf Milton Bradley, ook wel bekend als MB. In 1993 werd hier nog een kleinere versie van uitgebracht.
Uitvinder/ontwerper: Dit speelgoed is uitgevonden door Robert B. Fuhrer, later bedacht hij nog veel meer, waarbij een van zijn populairste uitvindingen in 1994 Gator Golf werd. Er volgde een intensieve trial en error fase, waarbij er angst was met betrekking tot de kracht van de kaak. Na een hoop tweaks waren Robert en zijn team er zeker van dat dit speelgoed niet te gevaarlijk zou zijn voor kleine kinderen.
Populariteit, Toen v.s. Nu: Na de uitgave in 1990 werd het al snel een bestseller. Tijdens de kerst van 1991 was deze krokodil nog maar moeilijk in de schappen te vinden. Ondanks de vele jaren van populariteit ligt deze krokodil niet meer in de alledaagse speelgoedwinkels. Mocht je er heel graag één willen aanschaffen zal je het internet op moeten voor een exemplaar.


 

Infographic Retro speelgoed

2. Game Boy

De Game Boy, het elektronische wonder dat je mee nam naar andere werelden. Iedereen had er een, en zo niet, dan stond hij op je verlanglijstje!

Releasedatum: De Game Boy was één van de meest geavanceerde gadgets uit die tijd. Dit apparaat, waarbij je enkel piepjes als geluid hoorde, en het moest doen met een 8-bit scherm, kwam in Amerika uit in 1989, en vervolgens in Europa op 28 September 1990.
Uitvinder/ontwerper: Deze gadget is bedacht door Gunpei Yokoi en een Research & Development team van Nintendo. Later kwamen er ook versies uit zoals:
– 1996, Game Boy Pocket
– 1998, Game Boy Color
– 2001, Game Boy Advance
– 2003, Game Boy Advance SP
– 2005, Game Boy Micro
Inmiddels is de basis van deze handheld uitgegroeid tot de portable DS consoles.
Populariteit, Toen v.s. Nu: De Game Boy was in zijn tijd een van de meest gewilde, en meest verkochte gadgets. Iedereen wilde, of had er wel een dankzij zijn relatief lage aanschafprijs van ongeveer €80,-. Inmiddels ligt de Game Boy allang niet meer in de winkel, maar wel Nintendo’s visie van zijn opvolger, de Nintendo 3DS.


Land van herkomst:  Nederland
Infographic designer: Cool infographics
Opdrachtgever: Cool infographics
Bron: Cool infographics
Formaat: 801 x 801


Vector collectie retro speelgoed
De volledige collectie illustraties van retro speelgoed en gadgets is te koop. Beschikbaar in hoge kwaliteit JPG en schaalbare vectoren. Voor een eenmalig bedrag van € 40,00 ontvang je de huidige collectie illustraties. Bovendien krijg je elke week een update met de nieuwe uitbreidingen. Meer weten? Laat een bericht achter via ons contactformulier en u ontvangt een bericht met meer informatie

Infographic laten ontwerpen?

Ook een professionele infographic laten ontwerpen? Dat kan al vanaf € 150,00. Laat dan uw gegevens achter via ons contactformulier en u ontvangt een bericht met daarin de mogelijkheden, tarieven en overige relevante informatie.