Infographic tips hoe je een goede indruk maakt tijdens een sollicitatie gesprek

Tips om die nieuwe baan te scoren

Een sollicitatie is spannend, daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Anders loop je het risico dat je dingen gaat vergeten. In deze infographic staan een aantal tips om je op weg te helpen.

Voorbereiding

Het is ontzettend belangrijk dat je er verzorgt uitziet. Zorg dat je een net pak hebt, ga naar de kapper en maak je schoenen schoon. Doe ook onderzoek naar het bedrijf. Bekijk bijvoorbeeld de website en zoek naar informatie die relevant is voor het gesprek en de baan. Lees de taakbeschrijving goed door, zodat je niet overvallen wordt door onverwachte vragen.

Het gesprek

Neem een goed postuur aan en hou oog contact. Dit komt professioneel over en straalt zelfvertrouwen uit. Wees altijd eerlijk, anders kan dit je later lastigvallen. Bereid ook een goed antwoord voor op vragen, zoals: “Wat is jouw slechtste eigenschap?.” Met een mond vol tanden komen te staan word niet gewaardeerd.
Infographic Tips om die nieuwe baan te scoren
[su_button url=”#main-mobile-menu” style=”flat” background=”#ED244C” size=”6″ icon=”icon: angle-double-up”]Beoordeel deze post![/su_button]


Land van herkomst: Onbekend
Infographic designer: Ross Crooks
Opdrachtgever: mintlife
Bron: mintlife
Formaat: 1200 x 4280


Kleuren