De geschiedenis van de Playstation

Het Playstation 4 systeem opent de deur naar ongelooflijke nieuwe, meeslepende, virtuele werelden. Daarnaast verbind de Playstation 4 een diep verbonden gaming community, doormiddel van nieuwe online features. Je kan wel stellen dat de playstation 4 een kroonjuwel in de gamingsindustrie is, maar hoe zat het ookalweer met de voorgaangde modellen?

Concurrentie

Microsoft heeft laten zien dat ze erg competitief zijn met de nieuwe Xbox One. Deze heeft al meer dan een miljoen stuks verkocht sinds de release afgelopen vrijdag. Als de verkoopverwachtingen van de eerdere Playstations een goede indicator is, dan is de PS4 goed op weg met het doel van 5 miljoen eenheden te willen verkopen.

Eerdere verkoopcijfers

Sony’s indrukwekkende verkoopcijfers van de eerdere consoles valt niet te ontkennen. De Playstation 2, die ongeveer 155 miljoen consoles heeft verkocht, draagt echter nog steeds de kroon van meest verkochte eenheden. Om zon getal te willen bereiken, zouden de Xbox 360 en PS3 hun verkoopcijfers moeten bundelen, om in de buurt van de PS2 te komen.
Deze cijfers lijken al behoorlijk indrukwekkend, maar de geschiedenis achter de technologie van Playstation is nog veel indrukwekkender.
Infographic De geschiedenis van Playstation


Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Infographic designer: Westbase UK
Opdrachtgever: Onbekend
Bron: Westbase UK
Formaat: 1000 x 3439


Kleuren