Het is laat in de middag – 15 april 2019 – wanneer inwoners en bezoekers in Parijs donkere wolken aan de horizon zien verschijnen.

Als snel zal blijken dat deze wolken in werkelijkheid rook is die vanuit de bekende Notre Dame omhoog stijgt. Ondanks de geweldige inzet van de brandweer ter plaatse kon niet worden voorkomen dat een groot deel van dit unieke architectonische wereldwonder werd verwoest. Deze dag ging de geschiedenis in als een historische en tragische dag. Als eerbetoon in deze post 3 infographics over de Notre Dame en Parijs.

De Notre Dame in een infographic

De Notre Dame is bekend rond de hele wereld. Het gebouw was meer dan 850 jaar oud en heeft veel mooie verhalen achter zich. Hier is onze infographic met allemaal feiten over de Notre Dame.

De Notre Dame

Land van herkomst: Verenigde Staten
Infographic designer: Stephanie Bubel
Opdrachtgever: Behance
Bron: Notre Dame Infographics
Formaat: 1400 x 1861

Parijs reisgids in een infographic

Parijs staat bekend als een van de meest romantische en magische steden in de wereld. Het is geen verrassing dat de “City of Light” een van de beste reisbestemmingen is. De essentiële reisgids infographic zal jou laten zien waar je heen moet, wat je moet zeggen en zelfs wat je moet eten.

Land van herkomst: Verenigde Staten
Infographic designer: Alex Picerne
Opdrachtgever: Culture Trip
Bron: The Essential Travel Guide to Paris
Formaat: 1600 x 5142

De klokkenluider van de Notre Dame als infographic

De klokkenluider van de Notre Dame is een bekende film, maar er was ooit een boek over. Daar gaat deze infographic om. Het boek dat werd uitgebracht in 1831 door Victor Hugo vertelt in 940 pagina’s een verhaal over een nietsnut die een danseres ontmoet. In deze infographic zie je wie de personages zijn en wat voor connectie zij met elkaar hebben.

De klokkenluider van de Notre Dame

Land van herkomst: Verenigde Staten
Infographic designer: Course Hero
Opdrachtgever: Course Hero
Bron: The Hunchback of Notre Dame
Formaat: 1140 x 4544