De evolutie van de Nintendo Gameboy thumbnail

Evolutie van Nintendo handheld consoles

Sommige zijn er mee opgegroeid, andere niet, maar bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Game Boy. Het was een indrukwekkend apparaatje. Opeens konden mensen overal spelletjes spelen. Het is ook de console waarop de eerste Pokémon game uitkwam. Sindsdien zijn er vele Game Boys op de markt gebracht.

Game Boy

De Game Boy Color kwam 9 jaar na de uitgave van de originele. Het was technologisch gelijk aan de NES, alleen had de Game Boy Color wel meer kleuren. In 2001 verscheen de Game Boy Advance. Dit was een gigantische stap vooruit, want de hardware was net zo goed als die van de SNES. Het was ook de laatste handheld console van Nitendo die batterijen gebruikte. De laatste Game Boy die uit kwam was de Game Boy Micro, maar werd overschaduwd door de Nintendo DS die kort daarna volgde.

Nintendo DS

De Nintendo DS volgde de Game Boy op als Nintendo’s handheld console. Het had 2 schermen i.p.v. 1 en maakte gebruik van touchscreen functionaliteiten. Het was een razend succes en zag vele opvolgers zoals de DS Lite, DSi, DSi XL. De meest recente handheld console van Nintendo heet de “Nintendo 3DS” en geeft de gebruiker de optie om spelletjes in 3D te bekijken.
 
 
Infographic Evolutie van Nintendo handheld consoles
[su_button url=”#bk-normal-feat” style=”flat” background=”#ED244C” size=”6″ icon=”icon: angle-double-up”]Beoordeel deze post![/su_button]


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer: Onbekend
Opdrachtgever: Currys PC World
Bron: Dorkly.com
Formaat: 3521 x 1688


Kleuren