Financieël gedrag van Nederlanders

Financieël gedrag van Nederlanders

Het financieel gedrag van Nederlanders is een belangrijk onderwerp van studie, aangezien het kan helpen om inzicht te krijgen in hoe mensen omgaan met hun geld en hoe ze financiële beslissingen nemen.

Spaarrekening

Nederlanders zijn relatief goed in het besparen van geld. Ongeveer 73% van de Nederlanders heeft een spaarrekening, van deze groep spaart ongeveer de helft elke maand geld op. Dit is een gezonde financiële gewoonte, aangezien het belangrijk is om een financiële buffer te hebben voor onvoorziene uitgaven of toekomstige doelen.

Daarnaast blijkt dat Nederlanders ook relatief goed zijn in het beheren van hun schulden. Ongeveer twee derde van de Nederlanders heeft geen creditcard schuld. Van degenen die wel een creditcardschuld hebben, heeft ongeveer de helft een schuld van minder dan €2.500. Dit betekent dat de meeste Nederlanders hun creditcard gebruik op een verantwoorde manier beheren en voorkomen dat ze te veel schulden opbouwen.

Financieel plan

Nederlanders zijn vrij goed in het maken van financiële plannen voor de toekomst. Ongeveer 40% van de Nederlanders heeft een financieel plan voor de lange termijn, zoals het opbouwen van een pensioen of het kopen van een huis. Dit laat zien dat veel Nederlanders bewust bezig zijn met hun financiële toekomst en proberen om hun financiële doelen te behalen.

“Het is belangrijk om verantwoorde financiële keuzes te maken, of je nu probeert om geld op te sparen, je schulden te beheren of financiële plannen te maken voor de toekomst. Door verstandig om te gaan met je geld, kun je ervoor zorgen dat je financiële toekomst is verzekerd.”

Financieël gedrag van Nederlanders


Land van herkomst: Nederland
Infographic designer: Wijzer in geldzaken
Opdrachtgever: Wijzer in geldzaken
Bron: Wijzer in geldzaken
Formaat: 1753 x 1240


Kleuren