Verschillen westerse en oosterse landen culturele waardes infographic thumbnail

Verschil in cultuur tussen het westen en oosten

De westerse en oosterse landen hebben een hoop verschillen. Het is vooral de cultuur waarin de meeste verschillen liggen. Voor beide kanten is het moeilijk om niet vooringenomen te zijn naar elkaars culturele waardes, wegens het feit dat we met onze waardes zijn opgegroeid.

Eerlijk of respectloos?

Oosterse landen vinden onze eerlijkheid respectloos. Het is daar gebruikelijk om nooit nee te zeggen, want dat kan er voor zorgen dat contacten verbroken worden. In westerse landen zijn feiten belangrijker dan vriendelijk tegen elkaar zijn. Maar wat is nou echt “juist”?

Bestraffen met schuld of schaamte?

In westerse landen wordt je bestraft met schuld. Kinderen worden geleerd dat ze schuldig zijn als ze de regels en wetten breken. In oosterse landen gaat het meer om eer te brengen naar jezelf en je familie. Hierdoor lijkt het voor oosterse landen alsof mensen in westerse landen geen schaamte hebben en andersom alsof er geen wetten zijn in oosterse landen.

Infographic Verschil in cultuur tussen het westen en oosten
[su_button url=”#bk-normal-feat” style=”flat” background=”#ED244C” size=”6″ icon=”icon: angle-double-up”]Beoordeel deze post![/su_button]


Land van herkomst: Onbekend
Infographic designer: Honorshame
Opdrachtgever: Honorshame.com
Bron: Honorshame.com
Formaat: 2550 × 3300


Kleuren