Verschillen tussen hamsters en cavia’s

Hamsters en Cavia’s zijn erg gewild in Nederland. In totaal wonen er gemiddeld 600.000 knaagdiertjes in de Nederlandse huizen.  Voordat je een besluit neemt om een knaagdiertje te nemen is het belangrijk om de verschillen te weten.

Wat is het verschil?

Hamsters en Cavia’s zijn hele verschillende dieren. Het is verstandig om goed na te denken welk dier het beste bij jou past voordat je er een aanschaft. Hamsters zijn kleiner en hebben vaak minder verzorging nodig. Het is wel belangrijk dat ze genoeg beweging hebben en overdag genoeg kunnen rusten. Hamsters moeten alleen blijven, maar hierdoor kunnen ze wel een hechte band met hun eigenaar ontwikkelen.

Cavia’s hebben aan de andere kant veel meer verzorging nodig. Ze worden gemiddeld twee keer zo oud als hamsters en hebben meer ruimte nodig. Ook is het belangrijk dat ze in paren worden gehouden. 

Wat is het beste voor jou?

Denk dus goed na over wat voor een knaagdiertje het beste in jouw situatie past. Kijk naar de ruimte die je beschikbaar hebt, hoelang je de verantwoordelijkheid wilt hebben en hoeveel aandacht je eraan kan besteden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met jouw eigen leefschema en hoe dit overlapt met het knaagdiertje en voor wie het diertje is, vooral als er kleine kinderen in huis wonen. 


Land van herkomst: Unknown
Infographic designer: Unknown
Opdrachtgever: Unknown
Bron: Unknown
Formaat: 1023 x 765


Kleuren