eerste impressie

Waarom een eerste indruk belangrijk is

Hoeveel informatie kun je over een persoon krijgen met een blik? Meer dan je zou denken.
Ondanks dat er gezegd wordt dat je iemand niet op zijn uiterlijk moet beoordelen is er een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat we dat toch wel doen. Een eerste indruk is heel belangrijk.

Waarop zijn de grootste vooroordelen gebaseerd?

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. We hebben dat allemaal een miljoen keer gehoord en onderzoek hierover ondersteund dit. Een psycholoog in Princeton heeft in een studie laten zien dat onze hersenen slechts in milliseconden een oordeel vormen over nieuwe mensen. Dat is vrij ontrustend als u zenuwachtig bent tijdens een sollicitatiegesprek.
Een eerste indruk is heel belangrijk en kan langdurige gevolgen hebben voor ondernemingen en zelfs sociale interactie. Als je naar een sollicitatiegesprek gaat en de werkgevend maakt vooroordelen over uw persoonlijkheid alleen gebaseerd op wat u draagt, wordt een sollicitatie gesprek heel wat zwaarder. Werkgevers nemen beslissingen over asielzoekers tijdens het lezen van hun cv, of non-verbale signalen zoals kleding of de stevigheid van een handdruk.

EBI nam een kijkje bij de meest verbluffende vooroordelen die er bestaan vandaag, van de kleding die je draagt tot jouw eigen naam.

Infographic Waarom een eerste indruk belangrijk is


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer: EBI Inc
Opdrachtgever:EBI Inc
Bron: Ebiinc
Formaat: 1112 x 7059


Kleuren