Alles over google infographic

Google in bedrijf

Google. We kennen het allemaal. Een van de grootste bedrijven van de wereld. Bijna iedereen heeft Google wel eens gebruikt, en bijna iedereen gebruikt het nog dagelijks.
Okay, dus iedereen kent Google, maar weet ook iedereen hoe Google werkt van binnen? Ik wist dit ook niet, dus ik ben op pad gegaan.

Google in bedrijf

Laten we beginnen bij het begin. Om bij Google te komen, moet je natuurlijk solliciteren. Daar wordt het al lastig. Van de 1 tot 2 miljoen mensen die solliciteren in een jaar, worden afgerond 5000 mensen aangenomen, dat is 0.5%! Gefeliciteerd! Je bent een van de 0.5% die wordt aangenomen! Maar weet je eigenlijk wel hoe groot Google is? Best groot, volgens cijfers. Google harkt in een jaar meer van 50 miljard dollar naar binnen. De waarde van de 47 armste landen bij elkaar is bijna 45 miljard! Laten we even terug in de tijd gaan, naar 1999 om precies te zijn. Google heeft het zwaar, zo zwaar dat ze hun bedrijf willen verkopen voor minder dan een miljoen! Dit bedrag is zelfs verlaagd tot 750,000. Ask.com (het bedrijf waar de bazen van Google hun bedrijf aan willen verkopen) slaat de deal alsnog af. We zijn nu 20 jaar verder, Ask.com bestaat bijna niet meer, en Google is een gigant geworden.

Google infographic

Land van herkomst: Amerika
Infographic designer:Onbekend
Opdrachtgever:Onbekend
Bron:Onbekend
Formaat: 1422 x 3000


Kleuren