Aantal gebruikers van het platform Discord

Discord is een gratis communicatieplatform dat in 2015 werd gelanceerd. De focus van het platform waren gamers. Maar door de snelle groei is het nu een algemeen platform.

Discord biedt verschillende mogelijkheden van communicatie. Chatten of bellen met vrienden, in groepsgesprekken of met vreemde mensen in een server zijn hier voorbeelden van. Om het geordend te houden is het ook mogelijk om verschillende kanalen te maken, waardoor gesprekken niet door elkaar lopen. Videobellen, scherm delen en streamen zijn ook opties die de app biedt.

Discords populariteit

Na 3 jaar had Discord meer dan 130 miljoen gebruikers. Het is hiermee een sterke concurrentie geworden voor het andere communicatieplatform, Skype. Discord is waarschijnlijk zo hard gegroeid omdat het een plek is waar de gebruiker gemakkelijk kan praten in een comfortabele omgeving, in je eigen community of met vrienden. Het was een gat in de markt voor gamers wat snel ook is overgeslagen op non-gamers. Bekijk de infographic hieronder om meer te zien over de groei van Discord.


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer: Discord
Opdrachtgever: Unknown
Bron: Unknown
Formaat: 1500 x 750


Kleuren