1 miljoen mensen met diabetes in Nederland

Diabetes Nederland. Het ontwerp van de infographic laat zien in welke mate diabetes voorkomt in Nederland en in welke vorm. Diabetes – ook wel suikerziekte genoemd – is een stofwisselingsziekte waar je niet van kunt genezen. Deze chronische aandoening heeft tot gevolg dat het lichaam weinig tot geen energie kan halen uit glucose.


Glucose is een stof waar de menselijke spieren energie uit kan halen en de wetenschappelijke naam voor suiker. Normaal gesproken zet het menselijk lichaam glucose om in glycogeen, maar bij suikerpatiënten wordt de bloedsuikerspiegel onvoldoende geregeld.
Diabetes in Nederland
In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen diabetes. Er zijn meerdere soorten diabetes, maar de meest voorkomende soorten zijn type 1 en type 2. Diabetes type 2 komt voor bij meer dan 900.000 mensen en is daarmee veruit de meest voorkomende variant van deze ziekte.
Diabetes zonder het te weten
Opmerkelijk is dat naar schatting 250.000 mensen in Nederland een vorm van diabetes hebben zonder het te weten. Deze mensen hebben een grotere kans op complicaties, de door goede behandelingen juist kunnen worden verminderd. Daarom is het belangrijk dat het bewustzijn van mensen wordt vergroot.
*Data dateert terug uit 2011.
Infographic 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland


Land van herkomst: Nederland
Infographic designer: spijkermat infographics
Opdrachtgever: Diabetesvereniging nederland
Bron:   Diabetesvereniging Nederland
Formaat: 1000×1351


Kleuren