Ebola: een uitgebreide blik op het dodelijke virus

Sinds februari dit jaar is er een uitbraak van het dodelijke virus in West-Afrika: Ebola. 2014 kent de ergste uitbraak van het ebola virus in de geschiedenis.


De ebola-uitbraak breidt steeds meer uit in West-Afrika. De kans dat het in Nederland komt is nog erg klein, maar toch zijn er wereldwijd al meer dan 3000 doden gevallen door het dodelijke virus. Deze week is er in Texas iemand overleden aan het dodelijke virus, zelfs nadat hij behandeld is. Ook is er een hond afgemaakt, omdat hij misschien ook het ebola virus zou hebben. De eigenaar van deze hond, de Spaanse verpleegkundige Teresa Romero Ramos is dan ook in groot verdriet. Hoe ver moet dit nog gaan?

Wat is Ebola?

Ebola is een zeldzame maar dodelijke ziekte. De ziekte is alleen besmettelijk door direct lichamelijk contact te hebben met een besmet persoon of het slachten en opeten van een besmet wild dier.

Actuele cijfers:

3879  mensen overleden aan ebola;
8033 mensen waarbij vastgesteld is dat zij ebola hebben.
Deze cijfers zijn afkomstig van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die ook aangeeft dat de uitbraak van ebola nog niet onder controle is.
In deze infographic wordt er dieper op ingegaan wat het virus is, de geschiedenis van dit virus en nog veel meer. Bekijk de infographic!
infographic-ebola-620x3965


Land van herkomst:  Amerika
Infographic designer: Onbekend
Opdrachtgever: Onbekend
Bron:  buddyloans.com
Formaat: 620 x 3965


Kleuren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *