De familieboom van de Egyptische goden

Egyptische goden en hoe hun familie in elkaar zit

De geschiedenis van de Egyptische goden en hun familie is een lang en ingewikkeld verhaal. De meeste verhalen en families lopen in elkaar over.

Amun is hier een goed voorbeeld van. Amun had namelijk een verloofde genaamd Mut, maar hij was ook samengevoegd met zijn broer Ra. Vanwege dit soort gebeurtenissen is het een erg verwarrend verhaal geworden, maar zeker niet minder interessant. Het verhaal begint bij de oudste Egyptische god, Nun.

Stamboom van Egyptische goden

De oudste en eerste god, is de god Nun. Nun is ontstaan uit water (nu) en inactiviteit (Nen) en wordt beschreven als de vader van alle goden. Vanuit Nun zijn drie nieuwe goden ontstaan, Atum, Amun en de beter bekende Ra. Ra is uiteindelijk samengevoegd met vele andere goden, onder andere, zijn eigen broers. Hierdoor zijn Amun-ra en Atum-ra ontstaan. Vanuit hun zijn vele andere goden ontstaan, als beide samenvoegingen van al bestaande goden maar ook nieuwe goden. Gezamenlijk hebben de drie broers, twee nieuwe goden gecreëerd, dit zijn Shu en Tefnut, zij zijn getrouwd en hebben later ook weer twee nieuwe goden gemaakt, Geb en Nut. 

 

Geb en Nut zijn de ouders van onder andere Isis en om de cirkel rond te maken, Hebben Ra en Isis samen Bastet, de leeuwin godin, gecreëerd. Zoals je kan zien is dit een lang en in de war makend verhaal, om een duidelijker overzicht te krijgen van de gebeurtenissen in dit verhaal kun je de infographic hieronder bekijken.

De familieboom van de Egyptische goden


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer:Korwin Briggs
Opdrachtgever:Veritable Hokum
Bron: infogrades
Formaat: 1000 x 4230


Kleuren