Evolutie van datacommunicatie

Internet is niet meer weg te denken. Niet alleen laptops en telefoons maken gebruik van het internet. Tegenwoordig is alles smart en verbonden. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen, maar hoe ver kan dit gaan?

Inhoud

  1. Het verleden, heden en toekomst van het internet der dingen.
  2. De gevolgen voor bedrijven
  3. Overal internet

1. Het verleden, heden en de toekomst van het internet der dingen.

De term Internet der dingen werd voor het eerst gebruikt in 1999 en word gebruikt om een toekomst te beschrijven waar alles verbonden is via het internet.  Nu lijkt het eindelijk zo ver te zijn. Over de jaren heen hebben we het voor elkaar gekregen om steeds meer apparaten met elkaar en het internet te verbinden. Het is nu dus de vraag hoe lang het nog gaat duren voordat letterlijk elk apparaat verbonden is met het internet. Hoeveel verder kan het uiteindelijk nog gaan?
https://www.coolinfographics.nl/infographics/2017/2017-245-the-internet-of-things-past-present-and-future.jpg

2. De gevolgen voor bedrijven

Er zijn een hoop voorspellingen over machine-tot-machine (M2M) netwerk connectiviteit voor in de toekomst. Zo wordt er verwacht dat de M2M industrie een waarde van 950 biljoen dollar zal hebben in het jaar 2020. Of dat er meer dan 9.4 miljoen verbonden huisbeveiliging systemen zullen zijn in 2017.
Infographic Evolutie van datacommunicatie

3. Overal internet

Langzamerhand betreden wij een wereld waarin alles verbonden is met het internet. Zo krijgen drones een signaal als je iets besteld hebt, waarna ze jouw pakketje naar je toe brengen. En je tandenborstel zal dan in staat zijn om je te adviseren over jouw poetsgedrag.  Zelfs je sportgereedschap zal data kunnen bijhouden, zoals: bijhouden hoe je gespeeld hebt en hoe het in de toekomst beter kan gaan.
Infographic Evolutie van datacommunicatie