De Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro

Het motto van de Olympische Spelen die dit jaar in Brazilie zal worden georganiseerd is ‘Viva Sua Paixao’, wat zoiets betekent als ‘Beleef je passie’. Het evenement is op 5 augustus van start gegaan. De gigantische omvang van dit evenement is moeilijk te bevatten en daarom hebben we een aantal cijfers voor je op een rijtje gezet.


Olympische sporten
Na een afwezigheid van 112 jaar is golf weer een Olympische sport. Er wordt ook een nieuwe variant van rugby geïntroduceerd, getiteld Rugby Sevens.
Verder zijn alle klassieke zomersporten weer vertegenwoordigd. In totaal worden er maar liefst 39 verschillende sporten beoefend.
Vervoer
Er komt heel wat bij kijken om de Olympische spelen te hosten. Om de gigantische stroom van bezoekers en atleten te kunnen verwerken is het openbaar vervoer in Rio de Janeiro op vele punten verbeterd. Ook worden er gratis Engelse lessen aangeboden aan de taxichauffeurs in de stad. Dit alles om ervoor te zorgen dat de verwachte 230,000 passagiers per dag vlekkeloos van A naar B kunnen worden vervoerd.
Beveiliging
Er zullen 85,000 militairen en agenten worden ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen veilig van de Spelen kan genieten. Het is de eerste keer dat er zoveel ordehandhavers worden ingezet voor een evenement in Brazilië. Het is zelfs een verdubbeling van de totale politie inzet tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012.
Bekijk de infographic, hier vind je meer interessante feiten over de Olympische spelen.
Infographic De Olympische Zomerspelen 2016 in Rio De Janeiro
 


Land van herkomst:Nederland
Infographic designer:Ecoreuil
Opdrachtgever:Ecoreuil
Bron:rio 2016 olympics infographic met dank aan ecoreuil voor de illustraties.
Formaat:1024 x 25714


Kleuren