Top 10 langste vluchten ter wereld

Hoe vliegt een vliegtuig? En wat zijn de langste vluchten? De wereld is een stuk kleiner geworden door vliegtuigen. Vooral de lange afstanden, maar toch zijn er vluchten die nog heel lang duren. Bekijk het in deze infographic!

Hoe kan een vliegtuig vliegen

Per definitie is vliegen een proces waarbij een object beweegt zonder de steun van een oppervlak. Deze verplaatsing gebeurd via de atmosfeer of daarbuiten, door aerodynamische lift met behulp van drijfvermogen of ballistische bewegingen. Maar een volle Boeing 474 (deze gebruiken we even als voorbeeld), met passagiers, vracht en brandstof weegt iets meer dan 400.000 kilo. Hoe krijg je zo’n groot en zwaar vliegtuig dan de lucht in? Het antwoord is ‘simpel’: het vliegtuig wordt namelijk gedragen door lucht.
Lucht heeft, net als water, draagkracht. Neem een storm: de wind tilt allerlei voorwerpen op en blaast ze weg. Hoe harder het waait, hoe groter en zwaarder de voorwerpen zijn die de wind kan optillen. Volgens dat principe maakt een vliegtuig zijn eigen ‘storm’. Hoe harder de motoren op de startbaan vooruit stuwen, hoe harder er lucht over de vleugels ‘stormt’. Door de vorm van de vleugels (aan de bovenkant een beetje bol) moet de lucht boven de vleugel een langere weg afleggen dan de lucht onder de vleugel. Achter de vleugel komen deze lucht stromen weer bij elkaar. Hier ontstaat er een onderdruk en uiteindelijk is deze onderdruk zo groot dat hij in staat is om het vliegtuig te laten vliegen.

Lange vluchten

Een vliegtuig is tegenwoordig bestemd om op een ‘snelle’ manier op verschillende bestemmingen te komen. Luchtvaartmaatschappijen maken hiermee de wereld en stuk kleiner. Hoe lang een vlucht duurt ligt er natuurlijk wel aan hoe ver de afstand van de twee bestemmingen zijn, of en waar je moet overstappen en andere factoren. In deze infographic zie je de langste vluchten ter wereld. Dit is de afstand en in de tijd.
Infographic Top 10 langste vluchten ter wereld


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer: Graphs
Opdrachtgever: Onbekend
Bron: Graphs
Formaat: 1000×6918


Kleuren


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *