Top 100 landen met hoogste gebouwen

Hele hoge gebouwen, ook wel bekend als wolkenkrabbers, worden steeds vaker gebouwd. Dit is niet een fenomeen wat pas recent is opgedoken. Het begon namelijk al in het Bijbelverhaal bij de toren van Babel, maar de reden daarachter, daar zijn de meningen verspreid over. 

 

Attractie of gebrek aan ruimte?

De reden waarom de mensheid de behoefte heeft om wolkenkrabbers op te zetten is mij niet bekend. 

Op nummer twee, met 562 meter, staat bijvoorbeeld de Shanghai Tower. In deze toren kun je concerten bezoeken, dineren, zwemmen, maar ook shoppen of overnachten. Betekend dit dat wolkenkrabbers gemaakt worden als toeristenattractie? Volgens Nick Routley is dat niet het geval. Hij zegt dat onze grootste architectonische prestaties zichtbare symbolen zijn van wat onze samenleving het meest waardeert, kapitalisme. Volgens hem is er geen krachtiger kenmerk van de economische macht dan fantastisch hoge commerciële wolkenkrabbers. Een andere reden die daarop inspeelt, kan zijn dat het voor reputatie-effect is. 

Uit onderzoek blijkt ook dat werknemers die in een grote werk wolkenkrabbers werken, vaak beter presteren dan werknemers op andere locaties. Dit komt vanwege de omgeving. Aangezien beide soorten wolkenkrabbers veel voorkomen denk ik dat het een combinatie van beide is. 

De reden er achter is in de meeste gevallen onbekend, maar we kunnen nog wel genieten van de mooie uitzichten die we kunnen zien vanuit deze torens. Bekijk de infographic hieronder en bekijk of jij een mogelijkheid hebt om ooit eens van deze wolkenkrabbers te bezoeken. 

 

 


Land van herkomst: USA
Infographic designer: Alan Bernau Jr
Opdrachtgever: Alan’s Factory Outlet
Bron: Alan’s Factory Outlet
Formaat: 2935 x 6166


Kleuren


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *