Wat zit er in een sigaret?

Zoals de meeste mensen weten zijn sigaretten slecht voor je. Toch roken er ongeveer 1 miljard mensen op aarde. Hoe kan het toch dat er zoveel mensen roken terwijl ze weten dat er zoveel dodelijke gevolgen zijn?

Roken werkt verslavend. Het leidt snel tot gewenning en tot lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. Dus vanaf je eerste sigaret heeft je lichaam niet alleen steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken, maar ook gaat je lichaam ontwenningsverschijnselen krijgen als je probeert niet te roken. Je wil dan niet alleen daardoor nog een sigaret maar ook omdat je er gewoon drang naar hebt. 

Wat zit er in een sigaret?

Er zitten veel schadelijke stoffen in een sigaret, maar vaak weet niemand precies wat. Vaak schrikken mensen ook als ze te horen krijgen wat er eigenlijk in tabak verstopt zit. Dit zijn de ingrediënten van een sigaret en de gevolgen ervan: teer zorgt voor benauwdheid, koolmonoxide laat je volledige lichamelijke gezondheid afnemen, arseen is mierengif, benzeen is chemisch, cadmium zit in batterijen, formaldehyde is een ontsmettingsmiddel methanol is een brandstof en waterstofcyanide wordt gebruikt als pesticide.

Hoe begonnen?

Tijdens de ontdekking van Amerika, zag Columbus hoe de indianen roken gebruikten als geneesmiddel. Door middel van rituelen dachten ze mensen te kunnen genezen. Hij nam ook een aantal tabaksplanten mee naar huis. Onderweg naar huis rookte iemand van zijn bemanning. Hij was de eerste roker. Eenmaal thuis zagen mensen hoe hij rookte en hoe er rook uit zijn mond en neus kwam. Mensen dachten dat het tovenarij was en gaven hem 7 jaar gevangenisstraf. Uiteindelijk zijn er toch meer mensen geïnteresseerd geraakt en werd het een soort  mode in Amerika.


Land van herkomst: Unknown

Infographic designer: FancyConcflict

Opdrachtgever: Unknown

Bron: Infographic.tv

Formaat: 758 x 758


Kleuren