XR is de technologie van de toekomst

Het is jaar 2030 en je hebt een drukke dag gepland. Je moet Mars bezoeken en een zakenvergadering bijwonen in Brazilië, allemaal vanuit het comfort van je kantoor in New York. Extended Reality (XR) zal je in staat stellen om dit in de toekomst te bereiken, ondanks hoe onwerkelijk dit nu misschien klinkt.

Gebruik van XR

Op dit moment wordt XR vooral gebruikt in de entertainment-industrie, maar er zijn ook andere sectoren die baat hebben bij de technologie. Volgens voorspellingen zal de markt voor XR in 2022 een grootte bereiken van meer dan $209 miljard. Dit toont aan dat XR een groot potentieel heeft om te groeien en te innoveren in verschillende industrieën.

Een ander voordeel van XR, is dat het afstanden kan overbruggen. Werknemers kunnen bijvoorbeeld op afstand toegang krijgen tot data en virtuele vergaderingen bijwonen, ongeacht waar ze zich fysiek bevinden. Dit kan de manier waarop we werken en samenwerken fundamenteel veranderen.

XR in de medische sector

In de medische sector biedt Extended Reality (XR) een aantal interessante mogelijkheden. Zo kan XR bijvoorbeeld worden gebruikt voor de opleiding van medische studenten door hen  virtueel praktijkervaring op te doen met behulp van virtuele patiënten.

Ook kan XR worden gebruikt voor chirurgische simulatie, waardoor chirurgen hun vaardigheden kunnen verbeteren en risico’s kunnen verminderen. XR kan ook worden gebruikt voor patiëntenbehandeling, bijvoorbeeld door virtuele realiteit te gebruiken voor pijnbestrijding of revalidatie. Het gebruik van XR in de medische sector is nog steeds in ontwikkeling, maar biedt veel mogelijkheden voor verbetering van de gezondheidszorg.

“XR is the next step in the evolution of human-computer interaction. It will change the way we live, work and play, just as the internet did before it.” – Mark Zuckerberg

Deze afbeelding legt uit hoe Extended Reality werkt

 

Land van herkomst: USA
Infographic designer: Unknown
Opdrachtgever: Visualcapitalist
Bron: Visualcapitalist
Formaat: 4660 x 2865


Kleuren