Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele weergave van feiten. Cijfers, tabellen, statistieken, nieuwsberichten, overzichtskaarten en instructies kunnen worden verwerkt in een infographic design. Een goede infographic is overzichtelijk, vermakelijk en vooral aantrekkelijk om naar te kijken. Saaie statistieken worden samengevoegd tot een spannend verhaal. Ingewikkelde statistieken worden overzichtelijk en makkelijker te verwerken.

Oorsprong infographics

De infographic kent een lange geschiedenis die terug gaat tot meer dan 44.000 jaar geleden. De Engelse term stamt uit de 20e eeuw door de samenvoeging van de woorden ‘information’ en ‘graphics’. Andere termen zijn data visualisatie, grafische statistieken of informatieve vormgeving.

Toepassingen infographic

  • Kranten, dagbladen en glossy’s maar ook andere media, zoals online nieuwssites als The New York Times en de nrcnext.nl maken veelvuldig gebruik hiervan.
  • Ook in jaarverslagen wordt er steeds vaker gebruikt om saaie tabellen en onoverzichtelijke statistieken op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier weer te geven.
  • Op internet geeft het een meerwaarde aan blogs of andere websites zoals de Gemeente Almere. Zeker wanneer deze relevant én spraakmakend is of inhaakt op actueel nieuws.

Verzamelsites

Een online ontmoetingsplaats en een groeiende toolkit voor pragmatische idealisten om creatief en gezamenlijk te gaan met elkaar, onze gemeenschappen en onze wereld.
Interessant? Bij ons is het mogelijk om een infographic te laten maken. Wacht niet langer en klik op onderstaande knop.