Antibiotica resistent infographic thumbnail

Hoe worden bacteriën resistent tegen Antibiotica?

Dankzij antibiotica zijn we in staat om vele soorten bacteriële infecties te bestrijden. Ziektes die vroeger extreem gevaarlijk waren en talloze mensen het leven hebben gekozen zijn nu simpel te genezen. Maar hoe kunnen we voorkomen dat bacteriën resistent worden tegen antibiotica? Want het zou catastrofaal zijn als ziektes zoals tuberculose niet meer te bevechten zijn.


Ten eerste zou het beter zijn als we minder antibiotica zouden gebruiken, door ongevaarlijke infecties uit te zieken. Ten tweede is het gevaarlijk wanneer een patiënt zijn of haar behandeling niet afmaakt. Infecties die in aanraking zijn gekomen met antibiotica en het overleven zullen sneller resistent worden tegen antibiotica.  Ten slotte is het belangrijk dat we goed op onze hygiëne letten, zodat infecties en besmettingen verminderd worden. Dit allemaal zal het al een stuk moeilijker maken voor bacteriën om resistent te worden  voor antibiotica.
Infographic Hoe worden bacterien resistent tegen antibiotica
[su_button url=”#bk-normal-feat” style=”flat” background=”#ED244C” size=”5″ icon=”icon: angle-double-up”]Beoordeel deze post![/su_button]


Land van herkomst: Zwitserland
Infographic designer: Onbekend
Opdrachtgever: World Health Organization
Bron: www.who.int
Formaat:  2667 x 2667


Kleuren