Thumbnail van de infographic over de basis van Jazz

The baseline on jazz

Jazz is een muziekstijl die beïnvloed is door West-Afrikaanse ritmes en ontstaan is in New Orleans uit een kruisbestuiving van ragtime, blues, folk, negrospirituals en Franse marsmuziek. Oorspronkelijk betekende het woord jazz een “zeer energieke dans”.

De beginjaren

Jazz werd in de beginjaren door het grote publiek niet erg geaccepteerd, vooral omdat deze soort muziek geassocieerd werd met losse zeden en een lage sociale status. Toen blanke en gemengde jazzorkesten zoals dat van Benny Goodman vanaf de jaren dertig deze muziek begonnen te spelen, werd het ook voor blanken een aanvaarde vorm van entertainment.

De evolutie

Vanaf de jaren dertig begon de swingperiode van jazz. Dit was de hoogtepunt in de populariteit van jazz. Toen jazz vanaf de jaren vijftig evolueerde naar meer experimentele muzikale vormen, en vanwege de opkomst van opwindende dansmuziek zoals rock & roll, ging de verkoop van jazzplaten sterk achteruit. De jazzmuziek is echter gebleven, en blijft zich vernieuwen naar verschillende stijlen. Deze infographic geeft een overzicht van de jazzgeschiedenis vanaf ragtime en hot jazz tot de fusionstijlen van de laatste decennia.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jazz
Infographic The baseline on jazz


Land van herkomst:Amerika
Infographic designer:Nowsourcing
Opdrachtgever:www.jazz24.org
Bron:http://nowsourcing.com/project/the-baseline-on-jazz/
Formaat:1000×5777


Kleuren