wereld octopus dag

Wereld Octopus Dag, de dag voor de octopussen

De octopus behoort tot de inktvissen familie en dat betekent dat ze weekdieren zijn. Weekdier of niet, het zijn zeker geen slappelingen. Wereld Octopus Dag valt op de 8e van oktober en staat helemaal in het teken van de octopus. Er zijn meer dan 300 soorten octopussen en ze zijn allemaal vrij gevaarlijk. Vooral de blauw geringe inktvis want die is dodelijk voor de mens.

Octopussen zijn cool

Deze weekdieren hebben mij altijd gefascineerd, ze kunnen van alles en ze zien er ook nog eens vet uit. Wat zorgt ervoor dat het een top dier is? Het feit dat ze van kleur kunnen veranderen om op die manier zichzelf te camoufleren is een van hun succespunten. De octopus word op vele plekken gegeten. Maar kijk uit, want de octopus met blauwe ringen is vreselijk giftig.

Succes dieren

Wat bedoel ik nou eigenlijk met succespunten? De octopus is een hele succesvolle soort en stamt terug naar voor de dinosaurussen. Ze zijn heel goed in het overleven en dat moet ook wel als je een slappe hoop spieren bent die door de zee drijft. Hun gebrek aan botten zorgt er ook weer voor dat ze zich goed kunnen verschuilen en door op plekken kunnen komen waar geen enkel ander dier bij kan. Naast al deze eigenschappen zijn ze ook nog eens behoorlijk intelligent.
Infographic Wereld octopus dag, de dag voor de octopussen


Land van herkomst: Amerika
Infographic designer: Onbekend
Opdrachtgever: aqua.org
Bron: dailyinfographic
Formaat: 1756 x 1200


Kleuren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *