Katten in cijfers: alles wat je wilt weten

Katten zijn een van de meest geliefde huisdieren. Vroeger gebruikten mensen ze om muizen te vangen, maar nu vinden mensen ze vooral leuk vanwege hun gezelschap en aaibaarheid. Er zijn veel verschillende rassen van katten, met variaties in grootte, kleur, haarlengte en temperament.

Gezondheid en gedrag

Katten zijn een van de meest populaire huisdieren, met meer dan 600 miljoen katten in huishoudens over de hele wereld. In Nederland zijn er zo’n 4 miljoen huishoudens met een kat. Dit laat zien hoeveel mensen van katten houden en hoeveel mensen er voor kiezen om een kat te houden als huisdier.

De gemiddelde levensverwachting van een kat is 12-15 jaar. Katten zijn meestal sociaal en vinden het fijn om in gezelschap te zijn. Sommige katten zijn meer op zichzelf en zullen niet zo veel sociale interactie willen.

Het is belangrijk om katten regelmatig te laten vaccineren, ontwormen en om gezonde voeding te geven. Het is ook belangrijk om regelmatig de nagels van je kat te knippen en om de ogen en oren van een kat te controleren.

Voeding

De voeding van een kat is van groot belang voor hun gezondheid en welzijn. Een kat is een carnivoor en heeft daarom een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten van dierlijke oorsprong. Een kwalitatief goede kattenvoeding moet minstens 30% eiwit bevatten en minder dan 10% koolhydraten. Het is ook belangrijk om te weten dat katten geen granen kunnen verteren en dat ze een hoog gehalte aan taurine nodig hebben, een aminozuur dat alleen in dierlijke eiwitten voorkomt. Katten hebben ook een hoge energiebehoefte en een grote eetlust, dus het is belangrijk om hen in de juiste hoeveelheid te voeden.

“Katten kunnen hun emoties uiten door te miauwen, knipperen met hun ogen, hun staart te bewegen en andere non-verbale communicatie”

Een afbeelding

Land van herkomst: USA
Infographic designer: Unknown
Opdrachtgever: lennymarchica
Bron: lennymarchica
Formaat: 1688 x 2588


Kleuren