Verminderen, hergebruiken en recyclen

Het is belangrijk om ons gedrag te veranderen als het gaat om afval. Verminderen, hergebruiken en recyclen zijn drie manieren waarop we onze afvalproductie kunnen verminderen en ons bijdragen aan een duurzamere wereld.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Verminderen gaat over het beperken van de hoeveelheid afval die we produceren. Dit kan door producten te kiezen die minder of geen verpakking hebben, in bulk te kopen en herbruikbare tassen, bekers en containers te gebruiken in plaats van wegwerpartikelen.

Hergebruiken gaat over het hergebruiken van producten in plaats van ze weg te gooien. Dit kan door verpakkingen te hergebruiken, oude kledingstukken of textiel te gebruiken als poetsdoeken of handdoeken, oude meubels opnieuw te schilderen of te herstellen en oude boeken of tijdschriften voor knutselprojecten te gebruiken.

Recyclen gaat over het omzetten van afval in nieuwe producten. Dit kan door afval te scheiden en te zorgen dat het in de juiste categorie terechtkomt en bedrijven te steunen die duurzame en milieuvriendelijke alternatieven aanbieden.

Biologisch afbreekbaar

Plastic is slecht voor het milieu omdat het niet biologisch afbreekbaar is. Dit betekent dat plastic eeuwig in de natuur aanwezig blijft, waardoor het een grote bedreiging vormt voor dieren en ecosystemen. Plastic wordt vaak aangezien als voedsel door dieren, waardoor ze er ziek van worden of eraan overlijden.

Plastic vervuiling kan ook de gezondheid van mensen aantasten en de economie van landen en gemeenschappen schaden.Het recycleren van plastic is vaak moeilijk en kostbaar, waardoor veel plastic eindigt in land- en oceanen. Plastic vervuiling kan ervoor zorgen dat we minder soorten dieren en planten hebben en dat we belangrijke ecosystemen verliezen, zoals bossen, rivieren en oceanen.

“Say no to plastic bags. Don’t trash our future. Say no to plastic. Stop choking the Earth.”

Land van herkomst: USA
Infographic designer: Unknown
Opdrachtgever: WWF
Bron: WWF
Formaat: 1500 x 1601


Kleuren